Υπάρχουν κάποια πράγματα που όταν τα ανακαλύψεις δεν θέλεις να τα κρατήσεις μυστικά, αλλά νιώθεις την ανάγκη να τα μοιραστείς με όσον περισσότερο κόσμο μπορείς, για να φτάσει όσο γίνεται πιο μακριά η χαρά που προσφέρουν.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τους κουραμπιέδες της Marie & Antoianette που τους δοκίμασα τυχαία πέρσι τέτοια εποχή και κόλλησα, κυρίως γιατί είναι εντελώς σπιτικοί παρόλο που τους αγοράζουμε, και μάλιστα όχι από ζαχαροπλαστείο αλλά από μαγαζί που εξειδικεύεται στις πίτες.
Και πιστέψτε με, είμαι πολύ δύσκολος πελάτης σε ότι αφορά και τις πίττες και τους κουραμπιέδες, που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ένα κοινό. Παρασκευάζονται από υλικά σπιτικά – έχω δει δεκάδες φορές την μαμά της Μαρίας Τακά να φέρνει ψώνια από την λαϊκή με το καρότσι, λαχανικά, αυγά, και διάφορα άλλα που ψωνίζει όπως ψωνίζουμε και όλοι εμείς για τα σπίτια μας- οπότε πραγματικά, είναι ότι πιο κοντά στο home made θα βρείτε εκεί έξω. Το επόμενο βήμα είναι απλά να τα φτιάξετε εσείς, αν και, αμφιβάλω αν θα τα πετύχετε τόσο καλά όσο η Μαρία.
Anyway, πίσω στους κουραμπιέδες οι οποίοι είναι υπέροχα αφράτοι και μοσχοβολάνε φρέσκο βούτυρο, έχουν περάσει μέχρι στιγμής όλα τα tests. Πέρα από το δικό μου γούστο, και του Πάνου, και του Ιάσονα, τους έχω πάει σε διάφορες φίλες μου που είναι very picky επί του θέματος – η μια μάλιστα φτιάχνει εξαιρετικούς και η ίδια- και έχουν όλες ενθουσιαστεί.
Οπότε σας συνιστώ να πάτε να τους δοκιμάσετε. Και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, δεν έχω καμιά σχέση – άρα και καμιά υποχρέωση- με το κατάστημα, πέραν της πελατειακής. Πληρώνω και τους κουραμπιέδες και τις πίττες μου κανονικά, και αυτό νομίζω ότι δίνει στο ποστ που διαβάζετε added value. Γιατί πραγματικά είναι τόσο νόστιμοι που δεν θα μπορούσα να μην μοιραστώ μαζί σας αυτό το γλυκό “μυστικό”.
Το Marie & Antoianette θα το βρείτε στην οδό Τριανταφυλλίδη 2 & Γεωργίου Βλάχου στο Νέο Ψυχικό (τηλ. 2130416420) και σε λίγες μέρες και στην Μηλιώνη 1 στο Κολωνάκι. Και βέβαια, περιμένω feedback με ανυπομονησία.